En käftsmäll borde jag ha!


Fick skäll av min syster tidigare idag att jag är så fruktansvärt dålig på att kommentera, och ja, det har jag verkligen varit nu - en käftsmäll borde jag ha! För det första har jag jobbat och stått i och därför inte haft specellt mycket tid till att t ex sminka mig eller helt enkelt bry mig om bloggen. Men nu får jag väl gottgöra systra min och lägga upp ett litet inlägg,så vi tillägnar väl detta åt henne då!

Som många säkert vet befinner jag mig just nu nere i Skåne hos pojkvännens familj, inte långt ifrån Malmö/Lund. Vädret är underbart, dock lite problem med andning och så iochmed att jag är pollen, päls och hö/gräs allergiker.. Detta är ju ett fruktansvärt stort minus då killens familj bor på gård, med ca 25 hästar, 5 hundar och några katter... HÖ, PÄLSKDJUR OCH HÄSTAR. Sedan har ju träden slagit ut lite mer här nere än uppe i Gävle. Vilket gör att jag har ett rent helvete om jag inte får  ina clarityn som jag nu tar så ofta jag får för att ens kunna hålla mig på fötterna!

Vi åkte ner i torsdags kväll och kom fram på fredag morgon. Har haft väldigt trevligt. Träffat många av T's vänner, några av dom som jag träffat tidigare. Blev även hembjuden på middag hos T's allra bästa vän och hans flickvän. Blev bjudna på en riktig brakmiddag som följdes av en underbar kväll med mycket skratt. Var även en sväng till ett köpcentra där jag fick julklapp av T's familj, presentkort på H&M, kunde inte bli bättre nu när jag är så trött på mina kläder! Har även fått åka motorcykel med T's trevliga bror! Hihi, hur coolt är inte det?! Sjukt fränt, och nu är jag förbannat sugen på att skaffa motorcykelkörkort, men det får bli i framtiden! Fick också träffa en vän till T dom jag haft mest kontakt med men inte träffat, väldigt trevlig kille!

Har fått träffa ett föl som är 1 vecka gammal idag, och ett annat föl som föddes igår kväll! Fruktansvärt söta!

Nu springer alla runt för att göra sig klara till en middag som vi är bjudna på. Trevligt! Får skriva mer om denna fantastiska resa när vi kommer hem eller på tåget hem! Här kommer iallafall lite bilder från helgen.

Gårdagens make up




Dagens make up




Otroligt söt inflyttningspresent ifrån Oliwer och Michaela, tack för det! ♥


Djuren på gården och hästbebisar ♥





Fler bilder kommer senare! Hoppas ni haft en trevlig påsk!

Make up my show

Fantastisk make up artist, Linda, har nu fått göra några avsnitt av en egen show som hon döpt till "make up my show". Linda har inspirerat mig otroligt mycket och jag har lärt mig väldigt mycket av henne.


Gårdagens make up


Blev en blå/silvrig make up med matchande naglar. Körde även med "naturliga" lösögonfransar. Älskar effekten som blir!

Bas:
Maybelline 24h Super Stay foundation, Ivory
Max Factor Colour Adapt foundation, Warm Almond
Loréal True Match Minerals

Ögon:
Paletten: A8, A9, G2
Make up Store Cybershadow, Buzzer
Make up Store Cybershadow, Silver
H&M eyebrow colour
Kajalpennan jag inte vet namnet på
IsaDora Build-Up Mascara, Vattenfast





Hej hej buskiga ögonbryn!

Gårdagen lite snabbt

Vaknade av att solen lyste in genom förnstret och gav mig ett underbart uppvaknande, och eftersom vi har solen mot balkongen till ungefär 12 - 1 på dagen så blev det frukost där ute! Solen värmde verkligen och jag vet inte om jag kan lita på termometern... men igår vidade den 30 plusgrader i solen i lä. Kan det stämma ?



Blev sedan att tatuera lite på dagen, men efter några timmar fick vi stoppa eftersom min hand protesterade. Forsättning följer på det.

På kvällen var vi bjuden på "Sweet 18" hos en väldigt rar tjej, så vi gjorde oss iordning och åkte dit och kollade läget , kunde dock varit bättre om man kände någon, och både jag och thure är lite blyg för att bara sätta sig och snacka med någon, haha!

Nu ska jag upp och göra iordning mig för dagen, blir sedan två tupperware demos på eftermiddagen, får se om det även blir lite övningskörning!


Välkommen till Siljansbackens makeup skola!

Idag fick jag välkomst brevet ifrån Siljansbackens makeup skola! Såhär stog det om själva intensivdagarna.

Dag ett lägger vi mycket fokus kring kunskapen om hygien, färg och formlära. Vi lär oss denna dag bedöma om huden är kall eller varm och vilken hudtyp man har. Liksom vilken ansiktsform man har och hur man kan ändra form. De olika sminkstilarna vi lär oss dag ett är: 10 minuters sminkning, dagsmakeup, vit sminkning/bröllop och Birgitte Bardot. Instruktören visar de olika sminkmomenten på en modell och eleverna sminkar därefter sig själva. En lättare hemläxa medföljer.

Dag två lär vi oss lite svårare och hårdare sminkningar som kan passa inför en t.ex. fotografering. Sminkstilarna är kvälls och fest makeup, sotning, dramatic, glitter och glamour och lösögonfransar. Instruktören visar sminkningarna på en modell och eleverna sminkar sig själva. Vi pratar även om etik under dag två. En lättare hemläxa medföljer.

Dag tre lär vi oss sminka läppar och ögonbryn och eleverna får träna på att sminka andra personer. Det vore därför tacksamt om du vet någon som vill sitta modell denna dag. Vi försöker att placera modellerna så att de hamnar hos någon de inte känner för att ni som elev skall få träna att se en ny kund med dess nya färger och former.

Till dag tre behöver vi modeller till följande tider: kl 10.30-12.00 kl 13.00-14.30 och kl 15.00-16.30. Återkom om du har några som vill sitta och vilka tider de önskar.


Och som ni ser står det om att dag tre behövs modeller. Alla ni som vill vara modeller, lägg en kommentar! Vill även ha ännu fler att träna på, så alla ni som är intresserade av att vara provdockor, hör av er!


För lite tid

Ber om ursäkt för fruktansvärt dålig uppdatering. Anledningen är att jag har haft väldigt mycket nu med tupperware eftersom jag är precis i startskottet. Har även jobbat en del med mitt "riktiga" jobb osv. Och all den lediga tiden går istortsätt åt att plugga inför körkortet.

Riskettan 11 maj
Halkbanan 13 maj
Teoriprovet 17 maj
Uppkörning 19 maj

Förstår ni att jag pluggar och övningskör allt vad jag kan? Har en dvd med teoriträning som jag sitter med jämt och ständigt, hade nyss 55 rätt av 70. Max antal rätt för att bli godkänd på "riktiga" teorin är 52. Har blivit lite strul med utbildningen så den blir tyvärr inte gjort förns i juli... Vilket jag tycker är otroligt tråkigt, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Hoppas ni har det bra! Skulle mina läsare vara intresserad av en "frågestund"?


Dagens make up - Columbus plums


Då var det dags igen då! Blev utkallad igår kväll och meddragen till en fest, hann inte göra iordning mig alls så där kom jag i fettigt hår, trasiga och skitiga mjukbyxor, bortsvettat smink och ingen reda alls på mig själv! Som tur var blev jag inte utkastad för att jag inte var tillräckligt upp piffad som jag ville vara, haha! Dock hade jag väldigt trevligt och drack en otroligt god drink, Tack Matilda för det!

Nu ska jag snart kila till bussen och ha tupperware demo hos min faster. Eftersom temat i tupperware just nu är carneval och allt är lila, så gjorde jag även mig själv lite lila så jag matchar!

Bas:
Mary Kay liquid foundation, Ivory 200
Loréal True Match Minerals

Ögon:
Paletten: I9, I10, J1, L1, G2, G10
H&M eyebrow colour
IsaDora Light and Shade eye shadow, 55 fake black
IsaDora Build-Up Mascara, Vattenfast









Dagens make up - Back in black

Idag kör jag på en svart sminkning som var oerhört längesen jag hade. Slängde även på röd/lila läppar

Bas:
Mary Kay liquid foundation, Ivory 200
Loréal True Match Minerals
Oriflame Very me Cover Up Concealer

Ögon:
Paletten: G8, G9, G10, G1, G2, H5
H&M eyebrow colour
Kajalpennan jag ej vet namnet på
IsaDora Build-Up Mascara, Vattenfast







Too school for cool


Nu är det gjort, nu är det dags..
Den andra maj tar jag ett kliv in i min nya karriär, ett kliv in i min framtid..

Jag har nämligen nu ikväll skickat iväg ansökan till en make up artist utbildning! Pratade med en otroligt trevlig tjej idag som skickade blanketten till mig, hon berättade lite om platserna osv.

10 platser - Först till kvarn. OCH JAG ÄR GARANTERAD EN PLATS!

Jag är så otroligt taggad så det finns inte!! Guuuuud va roligt!!

Tar ni klivet med mig?!





Smink i mellanstadiet?


Såg en väldigt skrämmande artikel i tidningen idag..

Stockholm. Fler än var tredje flicka i mellanstadiet använder smink i skolan.

I årskurs fyra sminkar sig 17 procent, i årskurs fem 35 procent och i årskurs sex 57 procent, enligt en undersökning bland 2 800 elever i mellanstadiet som SVT:s Lilla Aktuellt har gjort.

Bara en halv procent av pojkarna uppgav att de använde smink.

 



Jag tycker det är fullkomligt fruktansvärt när man ser små flickor på stan som klär sig som slampor rent ut sagt!
Smink tycker jag är helt okej att använda när man kommer upp i sjuan, men självklart beror det på VAD man kletar på!

Har du mycket finnar du skämms över, ja men kör först och främst med hudvårdsprodukter som hjälper huden att gå igenom detta. Använd sedan en foundation men se till att det knappt syns att du använder det! INTE 500 lager! Mascara är också helt okej, men SNÄLLA MÄNNISKOR! Ta bort kladdet som blir på HUDEN! Ser fruktansvärt ut! Jadu..Tycker det även är skamligt att man låter sina barn klä sig så och sminka sig när dom går i mellanstadiet.

Vad tycker ni om detta? När tycker ni det är okej att börja sminka sig och isåfall vilka produkter kan man använda?


Hur stort är intresset för Mary Kay?

Hej mina vänner!

Har blivit förbannat sugen på Mary Kays produkter och undrar hur stort intresset är för er med beställning av Mary Kay eller demo med hudvård på er själva gratis för att testa produkterna..

Hur stort är intresset för Mary Kay helt enkelt?!

Ni avgör om jag startar eller inte.


Dagens make up - Summer midnight


Idag blev det en blå make up, använt även lite grönt för att få en läcker övergång.
Ska snart springa iväg till bussen för att gå på möte med en urgullig tjej vid namn Lotta.

Bas:
Maybelline 24h Super Stay foundation, Ivory
Max Factor Colour Adapt foundation, Warm Almond
Loréal True Match Minerals
Oriflame Very me Cover Up Concealer

Ögon:
Paletten: A1, B6, A8, B9, G2
Make up Store Cybershadow, Buzzer
H&M eyebrow colour
IsaDora Build-Up Mascara, Vattenfast






Nya piercingar och ont i axlarna


Har fruktansvärt jäkla ont i axlar och nacke nu efter en hel dags tatuerande.. Satt fint med en pizza nu på kvällen! Imorgon ska jag iväg på ett möte med en tjej för att prata lite om en make up artist utbildning, spännande! Sedan blir det en tripp till läkaren för att ta reda på vad som är fel med min kropp. Har även bokat halkbana och riskettan nu, så direkt efter det bokar jag uppkörning och skrivning och ger gärnet!

Sitter nu med en väldigt pulserande och obeahlig smärta i öronen, bytte nämligen lite tjänster med en kompis och fick tre piercingar för en tatuering! Niiice! Dock gjorde det ont som sjutton i de örat jag gjorde två... Obehagligt i det andra när man hörde brosket gå sönder..

Första blev en i snibben, som jag sedan kommer ha en mindre ring i.



Och de andra är en blivande industrial, men är just nu bara två ringar. Industrial är när det går en lång stav genom bägge hålen.


Vilken av dessa tycker ni?

Jag har nu suttit och knåpat lite på en ny header.. Men jag har sådan dålig fantasi! Så jag tänker låta er välja mellan fyra olika! Kommer även köra en lite tävling som går ut på att ni ska göra en header som ni tycker passar på min blogg, vinnaren får ära, beröm, en egen länk på min blogg och en present! Vad tror ni om det?

Men nu till dom jag gjort jag behöver hjälp med Är det någon av dom ni tycker att jag ska ha? En av dom är ny..

1


2

3

4

Dagens make up - Damn you're on fire!


Idag blev det en eldig make up med rött, orange och gul. Senare ikväll ska jag iväg på möte, och sedan mys med pojken min! Kommer nog bli lite mer bloggande denna vecka jämnfört med förra!

Bas:
Maybelline 24h Super Stay foundation, Ivory
Max Factor Colour Adapt foundation, Warm Almond
Loréal True Match Minerals
Oriflame Very me Cover Up Concealer

Ögon:
Paletten: E3, K8, E7, G2
Make Up Store Blush, east
H&M eyebrow colour
IsaDora Build-Up Mascara, Vattenfast

hihi dags att noppa ögonbrynen också ser jag.. Hatar att systemkameran fångar upp det man inte ser när man bara kollar i spegeln ;P Blir ingen helbild idag eftersom jag inte lyckas få en bra bild på mig idag :)






Dagens make up - What's my name again?

Här kommer dagens make up!
Har använt mig av en skugga ifrån make up stora idag, mitt favorit märke trots att jag inte har så mycket av deras produkter... Älskar dessa metallic färger, underbara!

Bas:
Maybelline foundation blandat med Maybelline 24H stay.
Oriflam Very me Concealer

Ögon:
Make up Store Cybershadow "Buzzer"
Paletten: J2, J5, J7, G2
Kajal som jag fortfarande inte vet namnet på.. TROR det är max factor.
IsaDora BuildUp Mascara, Vattenfast

Hur är det med nya beskrivningarna? Är det bra? Dåligt? För mycket? För lite? Tell me!





Dagens make up - Rolling in the deep


Nu har jag varit fruktansvärt dålig på att uppdatera känner jag.. Har haft jätte mycket jobb denna vecka, jätte mycket att göra och ingen insperation eller ork att blogga om jag ska vara helt ärlig, ber om ursäkt! Här kommer iallafall dagens make up som jag bar under Villa Familjens Mässa, ganska intressant.. Dock var jag mest intresserad av hälso delen som var där då dom presenterade mary kay och några skönhets salonger här nere på sandvikens torg, hihi. Fick med min lite rolig information hem som jag kanske delar med mig av när jag fått ännu mer information! ;) Har även blivit otoligt taggad på att plugga nu, kollar runt på olika utbildningar och har nu hittat en jag är intresserad av, mer om det sedan!

Dagens make up blev gul, blå och grön.

Ögon:
IsaDoras eyeliner, vattenfast
IsaDoras BuildUp mascara, vattenfast
H&M Eyebrow shadow

Bas:
Maybellines 24H Stay
Make up stores puder
Oriflames Very Me Concealer

På läpparna blev det ett test ifrån Oriflame





RSS 2.0