Välkommen till Siljansbackens makeup skola!

Idag fick jag välkomst brevet ifrån Siljansbackens makeup skola! Såhär stog det om själva intensivdagarna.

Dag ett lägger vi mycket fokus kring kunskapen om hygien, färg och formlära. Vi lär oss denna dag bedöma om huden är kall eller varm och vilken hudtyp man har. Liksom vilken ansiktsform man har och hur man kan ändra form. De olika sminkstilarna vi lär oss dag ett är: 10 minuters sminkning, dagsmakeup, vit sminkning/bröllop och Birgitte Bardot. Instruktören visar de olika sminkmomenten på en modell och eleverna sminkar därefter sig själva. En lättare hemläxa medföljer.

Dag två lär vi oss lite svårare och hårdare sminkningar som kan passa inför en t.ex. fotografering. Sminkstilarna är kvälls och fest makeup, sotning, dramatic, glitter och glamour och lösögonfransar. Instruktören visar sminkningarna på en modell och eleverna sminkar sig själva. Vi pratar även om etik under dag två. En lättare hemläxa medföljer.

Dag tre lär vi oss sminka läppar och ögonbryn och eleverna får träna på att sminka andra personer. Det vore därför tacksamt om du vet någon som vill sitta modell denna dag. Vi försöker att placera modellerna så att de hamnar hos någon de inte känner för att ni som elev skall få träna att se en ny kund med dess nya färger och former.

Till dag tre behöver vi modeller till följande tider: kl 10.30-12.00 kl 13.00-14.30 och kl 15.00-16.30. Återkom om du har några som vill sitta och vilka tider de önskar.


Och som ni ser står det om att dag tre behövs modeller. Alla ni som vill vara modeller, lägg en kommentar! Vill även ha ännu fler att träna på, så alla ni som är intresserade av att vara provdockor, hör av er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0