Lite uppmuntran på 25 sekunder!

Eftersom jag ligger hemma med misstänkt magsjuka så tänker jag muntra upp mig själv och kanske er men en helt underbar uppmuntringsvideo som många gånger har gjort min dag! Tryck på play och le!



Elina & Mia, försökskaniner!

Fick äran att sminka två av min systers kompisar igår, en tropisk och en svart/lila sotning. I veckan kommer en underbar sak hem till mig, visar er såfort den är här! Förresten, kika in den tropiska sminkningen.. Ser ni ögonfransarna?! Hur långa som helst, och jag blir avundsjuk! Såå fint!



Nivea - Stay Clear!

Har nu äntligen tagit mig mod till att testa en ny produkt. Har tidigare haft Make Up Stores Face Cool Balm, men nu när den tagit slut och plånboken är ganska tom fick det bli en lite billigare köpt på ICA Maxi.

Ska nu testa Nivea Pure Effect Stay Clear
På nivea's hemsida står det;

Formula utan alkohol, berikad med havsmineraler. Hjälper till att motverka orenheter och gör huden ren och fräsch.

Låter ju inte så tokigt, men hur fungerar den? Eftersom jag inte testat den mer än 3 dagar så kan jag självklart inte märka skillnad än, men det kommer.

Är det någon av er som har testat denna? Hur fungerade den på er? Var ni nöjd ?


Två saker jag vill visa er!

Har under någon månad haft ett litet projekt (låg i mamma och pappas källare i 3 veckor medans jag väntade på att kunna slipa, så vi räknar projektet på en månad! ;) )Jag berättade för mamma att jag ville ha en hallmöbel med lådor så man kunde sitta och ta på sig skor osv. Då kom mamma på att hon hade en byrå i källaren som jag kunde göra om, från början var den helt lila med svarta handtag. Och efter att jag pysslat lite med den blev den sådär;



Mamma och pappa hade även en hatthylla nere i källaren, träfärgad med knoppar som hängen. Gjorde den matchande till byrån ;



Och nu är det äntligen klart och jag är så nöjd!



Måste även berätta för er vad mina föräldrar hämtade i onsdags.. En 8 - 9 veckor gammal papillon valp! En tik som är så otroligt söt att man kan dö! Var idag hundvakt ett litet tag då mamma skulle jobba länge (hon har hunden med till jobbet så var inte rädd att lillvoffsen är ensam hela dagarna) Hon är så goooo! Nu ska jag hoppa i säng för att gå upp tidigt och jobba imorgon! På söndag blir det äntligen dagens make igen förmodligen!


Dagens make up - Tropical shade

Ber om ursäkt för suddig bild!


Dagens make up - Lady gaga

Idag blev det en gul make up som jag fick nys om igår, riktigt snyggt med gult! Jag och min käre vän Donnie tyckte att det var lite lady gaga stuk, så den får heta lady gaga! :)


Åsa - Glitter och glamour

Idag fick jag faktiskt äran att lägga en make på Åsa som senare på kvällen skulle på födelsedags fest hos en god vän. Festens tema var Glitter och Glamour. Färgerna blev rosa som huvudfärg, men en silvrig och vit touch. Sedan lite kajal som markering runt ögonen, och även vitt på vattenlinjen för att få ögonen större. Piffade även till håret med vågor och en puff-lugg som jag kallar det













































Idag fick jag faktiskt äran att lägga en make på Åsa som senare på kvällen skulle på födelsedags fest hos en god vän. Festens tema var Glitter och Glamour. Färgerna blev rosa som huvudfärg, men en silvrig och vit touch. Sedan lite kajal som markering runt ögonen, och även vitt på vattenlinjen för att få ögonen större.

Mina produkter



My make up brushes

Tänkte visa er vilka penslar jag använder och vad jag använder dom till. Förklarar från vänster till höger

1. En snedskuren pensel, denna använder jag när jag målar ögonbrynen.

2. En dubbel borste, där jag använder den "mjuka" sidan också till ögonbrynen, sprayar på lite hårspray och formar mina riktiga ögonbryn så dom ligger på plats. Den hårda sidan används till att sära på fransar som klumpar sig.

3. En hård vanlig platt pensel som jag lägger på ögonskuggan med för att mätta primern.

4. En likadan pensel som ovan men lite mindre, till exempel om jag ser att det behövs lite mörkare i ett hörn så är den lilla perfekt för att rätta till det!

5. En mjuk stor och fluffig pensel som används till att sudda ut och ihop färgerna till en bra toning, denna använder jag också till att lägga på highlight för att inte få en skarp kant.

Vänder även på penseln och använder skaftet för att få eyelinern rätt för att se piggare ut.
Kommer även med hur ni sköter om era penslar vid ett senare tillfälle, hinner inte just nu eftersom jag snart ska pallra mig iväg till jobbet!




Är det någon av er som läser min blogg som är intresserad av tutorials på make ups ?




Lite snabbt innan jag springer till bussen

Tänkte att jag skulle förklara varför jag varit lite inaktiv de senaste dagarna, för det första har jag inte mått bra alls, är förkyld och vissa dagar är värre än andra. Har inte orkat sminka mig och därför har det inte blivit någon dagens make, känner mig inte heller tillräckligt fräsh och alert för att börja sminka och fota, nej det får vänta. Och jag hoppas ni inte blir ledsna.

Har även låtit bli att blogga över huvudtaget eftersom jag inte mått bra, har mest legat och sovit då jag inte jobbade.

Så nu vet ni, men jag hoppas att jag snart kommer tillbaka till mitt gamla jag!


I will always love you!

Imorse fick jag frukost på säng och en underbar ros av mitt hjärta. Sprang ner till affären och köpte ingredienser till kladdkaka och väntade sedan ivrigt på att min älskling skulle komma hem från jobbet så jag fick slänga mig på honom och bara kyssa honom! När han kom möttes han av en lapp på köksdörren med en liten kärleksförklaring, väl inne i köket står det två kladdkake muffins med grädde och levande ljus.

Hoppade sedan in i duschen och gjorde oss i ordning för att gå ner på stan och äta middag. Blev middag på en urmysig restaurang vid namn Malaysia Butterfly, för mig blev det stekta räkor med vitlök och ris, otroligt gott, och till efterrätt glass med annanas. Thure tog en special då han fick både förrätt, efterrätt och varmrätt. Så mysigt! Här kommer också kvällens make och lite andra bilder från dagen!















Dagens make up - Oh my love





Dagens make - Tant blå


Nytt i sminkbagen





Idag blev det ett linne, hårspray, eyeliner och mascara. Testar en ny mascara (men av samma "sort" jag har just nu), men kör på en gammal goding när det gäller eyelinern. Skriver recention på mascaran sen!

Om ni är nyfikna är det Isadoras build up mascara, extra volume 100% waterproof

















































Dagens make - Purple rain

Dagens make gick i lila, svart och rosa. Nu ska jag och Thure mitt hjärta bege oss till Valbo och kika lite, mys ♥






Visste du...

att de flesta dammpartilkar i ett vanligt hem kommer från död hud.

Äckligt när man tänker efter, glöm inte att peela dig! ;)

Dagens make up - Beautiful peacock

Idag blev det en helt ny make up jag inte testat (eftersom jag hittade en otroligt snygg turkos som jag inte lagt märke till förr!) , ljusa men starka färger tillsammans med små diskreta detaljer, jag gillar det. Dock blir detaljerna starkare nästa gång!






Hatar att systemkameran tar fram varenda litet hårstrå... Och jag ger mig, jag orkar inte vänta tills mina ögonbryn växt ur, idag åker allt äckelhår bort!


Filmerna som får mig att gråta


Ett "hett" tips!

Svårt att få ögonfransarna böjda och att det håller?

Ta fram hårfönen! Föna på din franstång! MEN bara någon sekund!
Jag glömde bort mig själv och fönade i evigheter, vilket ledde till en otroligt varm tång som i sin tur ledde till att jag fick vänta på att den svalnade... Inte okej. Så bara någon sekund!

Ögonfransarna blir nu sagolika!



Dagens make up - Pretty, pretty please

Dagens make up består främst av orange och rosa.




Några snabba skönhetstips!

Nu tänkte jag dela med mig av lite skönthets tips som jag tycker är jättesmarta! Har bara valt billiga, sabba och enkla! :)

Ögonbryn och Fransar

Har du som jag väldigt tunna ögonbryn eller korta ögonfransar? Inga problem längre! Efter att du tvättat bort    
sminket på kvällen så kan du ta en mascara borste och borsta ögonfransar och ögonbryn med vaselin och torka
inte bort, under natten kommer detta absorberas. Vaselinet ger näring vilket i sin tur leder till starkare, fylligare
och längre bryn och fransar! Och jag lovar, det går fort! Jag märkte markant skillnad efter bara någon vecka

Hud

Mutivitamin! Min käre vän Donnie tipsade mig om att ta multivitamin morgon och kväll. Jag har nu testat och det
känns mycket bättre! Det ska nämligen göra att man får finare hy, och det verkar vara på god väg!

Morötter ger dig en mycket finare bränna när du solar, du får även lite mörkare hy av det även om du inte solar!

Hår

Om du har färgat ditt hår och det kommer en hemsk ljus utväxt så blir man ganska less.. Ett bra  
tips då är att "sminka" utväxten. Lägg mörk ögonskugga (som självklart matchar med din
hårfärg) så blir det mycket bättre! Ett bra tips om man har ögonskugga hemma men ingen lust att
köpa ny hårfärg hela tiden!


Ni får mer än gärna dela med er om ni har något tips, så publicerar jag det här på bloggen! :)



Raise your glass!

Gick jättebra på mötet med Anna, (rektorn på Real). Hon ska prata med en person på intagningskansliet och hör sedan av sig till mig, kan hända att det fattas ett betyg för dom hade tydligen ändrat system så man var tvungen att ha 5 godkända betyg utöver svenska, engelska och matte. Eftersom högstadiet var ett helvete för mig hade jag vara 4 godkända, men hon sa att eftersom jag är 92;a så kanske det inte gäller för mig eftersom dom börjat med det nu och det gäller för 95;or.. Vi får se hur det går, annars skulle det gå att lösa genom att jag gjorde uppgifter och lämnade in för att få ett till betyg, skulle inte vara något problem sa hon :)

Efter mötet med rekorn åkte jag vidare till jobbintevjun jag hade . Även det gick suveränt. Har nu två timanställningar så jag jobbar lite då och då! Vilket är toppenbra för mig eftersom jag försöker fixa körkortet och har nu tid att plugga och jobba. Känns jätte skönt!

Sitter nu med ett litet projekt jag fått från en gammal jobbarkompis, ska rita en logga till deras band! Jätte roligt!! :D Bara hålla tummarna för att det duger i slutändan! :)




Dagens make och magont!

Idag blev det en ganska tropisk make, ljusa färger, grön, blå, orange, rosa och lila.

Ögonbrynen ser knasiga ut och kommer göra det en tid framöver eftersom jag försöker få dom att växa ut.. Går dock inget bra, växer hår överallt där jag inte vill ha hår :D

Här är iallafall dagens make;



Nu ska jag knata ner mot bussen till Gävle. Ska nämligen träffa raktorn på real (därav magont, nervös som sjutton!), berättar senare idag hur det gick!

Ha en underbar dag allihopa! (Tror det är första gången jag skriver så tidigt.. hihi)

Dagens make up

Idag blev det en grön enkel sminkning, kan tyvärr inte visa vad jag använt eftersom min palett är lite sönderplockad :) Blev också en lite annan frisyr än vad jag brukar ha.




Dag 16 – Fula ovanor

Då var vi inne på dag 16 alltså..

Jadu, fula ovanor. Vad räknas till det egentligen?

Det jag kan tänka mig ska vara här är saker jag gör som jag kanske inte borde eller liknande, så vi kör på
det!

Frågade min käre sambo och vän om jag har några fula ovanor och fick höra att jag oftar håller på med min näsa! Nu får ni inte misstolka, hehe! Men ni har väl sett reklamen om nozoil? Jag tror det är något sånt... Det kliar alltid i min näsa, hela tiden! Vilket leder till att när jag kan så kliar jag tillbaka! Eftersom jag känner mig ganska bekväm med min vän och sambo blir det väldigt ofta i deras sällskap, haha.




En annan ful ovana är väl att jag ofta sitter och pillar på finnarna i ansiktet som ploppar upp ibland, pillar så mycket att dom går sönder och det blir sår istället. Kan inte låta dom vara, sitter och kliar sönder dom vilket leder till blod, fler finnar osv.. Inte bra!

Finns säkert fler, menmen!


Too Faced Primer

Minns ni tävlingen jag deltog i för några veckor sedan? Småstadsprinsessan lottade ut concealer och primer ifrån Too Faced.

Och gissa vad? Jag vann! :D För en gångs skull i hela mitt liv jag vunnit en tävling!

Jag vann primer från too faced, vilket jag tackar Linda för så otroligt mycket!

Jag fick hem den nu idag, och tänkte ta och skriva en recention någon dag! (Och eftersom jag är värdelös på att skriva recentioner så blir den kanske lika lång som detta inlägg)





Småstadsprinsessan lottar ut..



Macadamia produkter! Jag är med och tävlar och får nu ett plus eftersom detta finns på min blogg, hihi :)

Ni kommer till tävlingen här!



Vilken dag.. Spännande och lite otäck

Fick tips av min käre kurator att ringa till olika städfirmor efter att jag berättat för henne om telefonförsäljning och hur dåligt jag mår av det. Följde hennes råd och ringde runt i torsdags och fick två intervjuer! Var på en intervju igår och jobbet är mitt, sköönt!

Dock är jag flyförbannad på xtrafik. Första bussen jag skulle ta på morgonen för att hinna i tid till jobbet var fullsatt, fick vänta på den som skulle komma 15 minuter senare, som kom över 5 miunter sent. Insåg att jag inte skulle hinna in till stan till bestämt tid och hörde av mig till hon jag skulle träffa. När jag sedan pratar med henne så lägger bussen av,, mitt på motorvägen! Vi sitter där några minuter och får sedan veta att det är soppa torsk. Efter kanske 5 minuter kommer bussen efter oss och stannar till och plockar upp oss.. Detta resulterade till att jag blev ca 20 minuter sen, på första dagen, första intervjun, och det är busshelvetenas fel... Dock gick det bra ändå och jag fick jobbet så.. Men helt otroligt att dom inte kollar bensintank osv när dom lämnar ut bussarna!
Nej, Xtrafik får två tummar ner från mig..


Har precis vaknat nu, hunnit duscha. Ska snart iväg till jobbet igen, börjar halv 1 idag.
Nu ska jag pallra mig mot köket och ta lite frukost och min multivitamin. Sedan göra iordning sig

Rio Professional Nail Art


Småstadsprinssessan har än en gång lyckats göra mig totalt förälskad. Idag gjorde hon ett inlägg om en prudukt för naglar, och jag är fast! Jag har precis börjat följa en tjej som är grym på nageldekorationer och det ligger även i mitt intresse eftersom jag kommer hålla på med det på utbildningen till hösten.

Men! Denna fantastiska produkt är något jag absolut kommer beställa såfort jag kan!

Ni kan gå in här för att läsa om produkten! Finns även i Metallic och Pastell Collection!

Inte heller något som är farligt dyrt.. 499:-!

Men för mig blir det ju det, eftersom nu är det både detta kit OCH en ny palett ;)







Är jag en shopaholic...? :P


Min älskade nummer två




Och min käre vän Donnie hittade en bild som passade perfekt på min lilla prinsessa!



Lite bättre kommunikation!

Jag tänker väldigt mycket på mina läsare även fast dom inte är så många ;) Så nu har jag gjort det enklare för oss att kommunicera med varandra! Det ni gör är att ni klickar på Kontakta mig här nere på menyfältet, efter att ni klickat på Send message så kommer meddelandet direkt till min mail vilket betyder att ingen annan behöver se meddelandet förutom jag! Säg gärna till om det är något jag inte får publicera ifall jag skulle vilja svara på t ex frågan i ett inlägg eller liknande! :)




Dagens Make Up

Idag blev det en ganska liknande sminkning som igår. Byte bara "inner färgerna".
Har även gjort om så ni ser lättare vilka färger jag använt från paletten, stjärnorna markerar vilka färger jag använt, kladdig palett ♥





Förutom paletten använde jag;

Loréal Paris True match minerals, W4 Golden Natural
H&M, Eyebrown Colour
Isadora Light & Shade Eye Shadow, 55 Fake black
Isadora Build-up Mascara Extra Volume, Black
Make Up Store High Tech Lighter, platina
Max Faktor Kajalpenna, Namn okänt, Black

RSS 2.0